Muffinki Rabarbarowe
Muffinki rabarbarowe wymagają ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Jeśli masz rabarbar, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 16%. Spróbuj Muffinki Rabarbarowe, Muffinki Rabarbarowe, oraz Muffinki Rabarbarowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffin cyny lub linii z wkładkami papieru.
W średniej misce wymieszać jogurt, 2 łyżki roztopionego masła, olej i jajko. W dużej misce wymieszać mąkę, 3/4 szklanki brązowego cukru, sody oczyszczonej i soli.
Mokre składniki wlać do suchego i wymieszać, aż się zmiksują. Złóż rabarbar. Łyżka do przygotowanej muffinki, napełniając kubki co najmniej 2/3 pełne.
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki brązowego cukru, cynamonu, gałki muszkatołowej, migdałów i 2 łyżeczki roztopionego masła. Łyżką na czubkach muffinek i lekko docisnąć.
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy lekko naciśnięty blat wróci do formy. Schłodzić na patelni przez około 15 minut przed wyjęciem.