Muffinki pełnoziarniste
Pełnoziarniste babeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 250 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mocno brązowy cukier, masło i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Post rozdrobnione pszenne babeczki bananowo-rodzynkowe, Muffinki Pełnoziarniste Żurawinowe, oraz Bananowe Babeczki Pszenne dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce z mikserem, beat masło i cukier, aż bardzo dobrze wymieszane i nie grudki pozostają.
Dodaj mleko, jogurt, jajko i wanilię; beat tylko do wymieszania.
Dodaj mąkę, sodę i orzechy pekan; mieszaj, aż mieszanina zostanie równomiernie zwilżona.
Łyżka ciasto równo do 12 masłem lub wyłożone papierem kubki muffin (2 1/2 do 2 3/4 cala. szerokie).
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 425, aż babeczki zaczną po prostu ciągnąć się z boków patelni i po lekko naciśnięciu sprężyć na środku, około 15 minut.
Ostudzić muffinki na patelni około 5 minut, następnie odwrócić na stojak i obrócić zaokrągloną stronę do góry.
Podawać na gorąco, ciepło lub chłodno. Jeśli nadrabiasz do 1 dnia do przodu, zawiń chłodne babeczki hermetycznie i przechowuj w temperaturze pokojowej; zamrozić, aby przechowywać dłużej. Aby podgrzać, zamknąć w folii i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 około 10 minut.