Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe babeczki bananowo-orzechowe spróbować. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 57 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, cukier turbinado, brązową mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Bananowe Z Kaszą Gryczaną (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego), Czekoladowe Muffinki Bananowe Z Masłem Orzechowym (Bezglutenowe + Bez Cukru Rafinowanego), oraz Muffinki bananowe bezglutenowe z cynamonem (bezmleczne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Dostosuj stojak piekarnika do środka. Ułóż 12-kubkową puszkę na muffinki z ulubionymi wkładkami i lekko nasmaruj sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
W dużej misce wymieszać pozostałe zmielone orzechy włoskie, mąkę amarantową, brązową mąkę ryżową, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia, cynamon, sól i sodę oczyszczoną.
Ubij białka na średniej prędkości w misce dużego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce za pomocą miksera ręcznego), aż uzyskają miękkie szczyty, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Złóż mieszaninę bananową do mieszanki mąki orzechowej, aż do połączenia (nie martw się, jeśli ciasto ma grudki, oznacza to, że nie jest przepracowane). Złóż jedną trzecią ubitych białek do ciasta, aż do całkowitego włączenia, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka, aż do połączenia (w porządku, jeśli ciasto jest trochę smugowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Dodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Napełnij każdą wkładkę około trzech czwartych.
9
Posypać zarezerwowane zmielone orzechy włoskie i cukier turbinado, jeśli używasz.
Piec, aż babeczki będą złocisto brązowe i ładnie popękane na wierzchu, a wykałaczka włożona do babeczek wyjdzie czysta, 28 do 30 minut, obracając się w połowie pieczenia.