Bananowe babeczki czekoladowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Chocolate Chip Bananan Babeczki Owsiane, Muffinki Czekoladowo-Bananowe, oraz Muffinki Czekoladowo-Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 16 regularnych kubków muffin sprayem do gotowania (bez mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Piekarnik
2
W małej misce wymieszać mąki, gumę ksantanową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól trzepaczką; odstawić. W średniej misce, ubić jajka, olej, mleko, banany, brązowy cukier i wanilia z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, ubijając aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać z czekoladą. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin, wypełniając każdy około trzech czwartych pełne.