Mrożona truskawkowa rozkosz
Przepis na Frozen Strawberry Delight zaspokoi Twoje meksykańskie pragnienie w około 20 minut. Ta przystawka ma 243 kalorie, 5 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,08 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka skondensowanego mleka, ciasteczek oreo, truskawek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Dnia Matki. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Frozen Fruit Delight, Patriotic Frozen Delight i Frozen Chocolate Delight.
Instrukcje
Linia 8-calowa. x 4 cale blachę do pieczenia wyłożoną folią, tak aby brzegi wystawały poza boki; odłożyć na bok.
W dużej misce połącz mleko i sok z cytryny; Dodać 2 szklanki truskawek i 2 szklanki ubitej polewy.
Połowę mieszanki przełożyć do przygotowanej formy.
Posyp okruszkami ciasteczek; na wierzch połóż pozostałą masę truskawkową. Przykryj i zamroź na 6 godzin lub na noc.
Aby podać, za pomocą folii wyjmij deser z formy. Odwróć na talerz do serwowania; wyrzucić folię.
Rozsmaruj pozostałą ubitą polewę na wierzchu i bokach deseru; udekorować pozostałymi truskawkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.