Mrożony jogurt z truskawkami w syropie balsamicznym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 331 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pełnego mleka jogurt, sok z cytryny, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Truskawki z syropem balsamicznym, Lody waniliowe z truskawkami i syropem balsamicznym, oraz Truskawki i śmietana mrożony jogurt.
Instrukcje
Zmniejsz ocet balsamiczny i 1/2 szklanki cukru o połowę na średnim ogniu w niereaktywnym rondlu. Odstawić.
Wymieszaj jogurt, pozostały 1 szklankę cukru i sok z cytryny, aż cukier się rozpuści.
Wlać do niereaktywnej miski i schłodzić do ostygnięcia.
Wlać do maszyny do lodów i postępuj zgodnie z instrukcjami producenta, aby zrobić mrożony jogurt. Zamrozić 30 minut w misce lodów.
Do miski wrzucić mrożony jogurt, polać jagodami i skropić syropem balsamicznym. Zakończyć szczyptą pokruszonego pieprzu.
*Do celów testowych użyliśmy peppercorn mlange (mix).