Przepis Moussaka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Na 3,66 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka parmezanu, bazylii, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka.
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim rondlu, rozgrzać 1/4 szklanki oleju; smażyć drobno zmielone mięso, cebula i czosnek, aż lekko rumiane; dodać oregano, bazylia, cynamon, sól, dojrzałe oliwki (jeśli używasz) i sos pomidorowy; przykryć i gotować powoli około 30 protokół; odkryć i gotować powoli kolejne 30 protokół.Podczas gdy sos simmers, przygotować sos beszamelowy (przepis poniżej) i bakłażan; wyciąć końce z bakłażana (1 duży lub 2 małe) i pokroić w 1/2-calowe grube plastry (Jeśli za pomocą dużych, kolby typu bakłażan, obrać skórę w paski z obieraczką do warzyw-tworząc wygląd paski - z niektórych Skórki lewo na i niektóre off. Jeśli używasz japońskiego stylu (Te długie, fioletowo-białe) ,nie przejmuj się obieraniem w ogóle);
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 Torebka świeżego Szpinaku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Ułożyć na blasze i posmarować pozostałą oliwą z oliwek;
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Umieść pod brojlerem i broilem do jasnobrązowego;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
1
płytko smażyć ziemniaki na oliwie do złotego koloru lub,
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2
aby uzyskać mniej kalorii, ułóż plastry ziemniaków na patelni do pieczenia, lekko posmaruj oliwą z oliwek, piecz przez 15 minut, Kontynuuj montaż lub
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
jeśli chcesz jeszcze bardziej wyciąć kalorie, parboil je przez 8 minut; dobrze spuścić na papierze towels.To złożyć: w naczyniu do pieczenia 13x9x2 cali ułóż warstwę ziemniaków, lekko nakładając się, lekko doprawić (będzie tylko jedna warstwa ziemniaków, więc użyj ich wszystkich); następnie wykonaj warstwę bakłażana; posypać parmezanem, kaseri (lub cheddar) i bułką tartą nad bakłażanem; warstwa sosu mięsnego, świeżo startych serów, okruchów i sosu beszamelowego, aż wszystko zostanie użyte; piec 45-50 minut w 350 stopniach lub aż pokruszony złocisto-brązowy na bakłażanie. top.To zrobić sos beszamelowy: w rondlu roztopić masło na średnim ogniu; ubić mąkę i gotować powoli, aż będzie gładka i lekko ugotowana (2-3 minuty); dodać sól i zdjąć z ognia; dodać mleko, ubijając szybko i powrócić do ognia; gotować, aż będzie gęsty i bąbelkowy, stale ubijając; pozostawić do ostygnięcia 5 minut, ubijając raz na jakiś czas, aby zapobiec tworzeniu się skóry; włącz jajka i starty ser z trzepaczką do puszystego sosu.Zamrażarka uwagi: po upieczeniu Moussaka całkowicie gotowane, pokroić porcje wielkości, dwukrotnie zawijać w folię i zamrażać. Rozmrozić w zwykły sposób i podgrzać w kuchence mikrofalowej (lub piekarniku) na pyszny, szybki posiłek, gdy jest mało czasu na gotowanie, a kolacja jest gotowa i czeka w zamrażarce!