Mostek wołowy z Merlotem i suszonymi śliwkami

Mostek wołowy z Merlotem i śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 591 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz merlot, cebulę, sok z suszonych śliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest idealny do Chanuka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Mostek Wołowy Z Karmelizowaną Cebulą I Sosem Merlot, Mostek z suszonymi morelami, śliwkami i aromatycznymi przyprawami, oraz Polędwica wołowa z konfiturą czosnkowo-Merlotową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. Pat mostek suchy; posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej bardzo dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać mostek i gotować do głębokiego brązu, o 7 protokół na stronę.
Przełożyć mostek, grubą stroną do góry, na dużą patelnię do pieczenia.
Dodaj pomidory z sokiem i winem na patelni.
Zdjąć z ognia, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki i wlać mieszaninę na mostek. Rozprowadzać cebulę, marchew, i czosnek wokół mostek.
Dodać śliwki i tymianek; skropić 1/2 szklanki soku ze śliwek i 3 łyżki octu.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Umieścić patelnię na 2 palniki i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię folią o dużej wytrzymałości; wstawić do piekarnika.
Dusić mostek do miękkości, około 3 godzin 15 minut. Odkryć i schłodzić 1 godzinę w temperaturze pokojowej. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć folią i schłodzić. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu ponad 2 palniki przed kontynuowaniem.
Usuń mostek z patelni do pieczenia, zeskrobując soki.
Umieść na powierzchni roboczej;pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.Łyżka tłuszczu z wierzchu soków z patelni.
Umieść 1 szklankę warzyw (bez śliwek) i 1 szklankę płynu do duszenia z patelni do procesora i puree. Powrót puree na patelnię.
Dodaj pozostałe 1 łyżka soku śliwkowego i 1 łyżeczka octu do patelni.
SOS podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
Nakładać plastry mostek w 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Wlać sos na mostek, oddzielając plastry, aby umożliwić przepływ sosu między. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Rewarm mostek, pokryte, w piekarniku 350 ° F przez 30 minut.
Posypać natką pietruszki; podawać.
Użyj smukłej metalowej Szpilki, takiej jak sznurówka z indyka, aby sprawdzić, czy mostek jest delikatny. Włóż kołek do najgrubszej części; jeśli nie napotyka oporu, mostek jest gotowy.
Użyłeś Merlota do gotowania mostka, więc dlaczego nie nalać Merlota? Spróbuj Yarden 2002 Merlot ($22), produkowane w winnicy w Izraelu Golan Heights. Koszerne wino ma Dojrzałe smaki śliwkowe i pikantne wykończenie.