Morelowo-Wiśniowe Mini Torty

Morelowo-Wiśniowe Mini Torty
Morelowo-wiśniowe mini ciasta mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz wiśnie, sól, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Suszone ciasta morelowo-żurawinowe, Mini Ciasta Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Ananasowe Mini Ciastka Do Góry Nogami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryć 4 (8-uncja) kubki kremu lub ramekins sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Umieść 1 kawałek masła na dnie każdej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
W każdej filiżance posypać 1 łyżeczką brązowego cukru masłem. Ułóż 1 połówkę moreli, pokrój bok do góry, nad brązowym cukrem w każdym ramekinie. Ułóż 8 połówek wiśni, pokrój boki w górę, wokół zewnętrznej krawędzi każdej moreli; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MorelaMorela
MasłoMasło
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Umieścić granulowany cukier i 2 łyżki masła w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać wanilię i jajko; dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
9
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; dobrze ubić po każdym dodaniu. Podziel ciasto równomiernie na owoce w każdej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
CukierCukier
MlekoMleko
10
Umieścić kubki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w filiżankach 5 minut na stojaku z drutu. Poluzuj krawędzie ciast nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
12
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
13
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu rozprowadzić równomiernie na ciastkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
14
Podawać ciasto ciepłe z bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn