Morelowo-migdałowe bułeczki Chelsea
Apricot & almond Chelsea buns to lacto ovo vegetarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Dobrze sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mocnej mąki, jajka, migdałów i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chelsea Buns, Mincemeat Chelsea buns, oraz Chelsea Christmas Buns.
Instrukcje
Mąkę, drożdże, cukier i 1 łyżeczkę soli umieścić w dużej misce i dobrze wymieszać. Zrobić studzienkę w środku i wlać ciepłe mleko, 50 ml ciepłej wody, ubite jajko i roztopione masło.
Wymieszaj wszystko razem, aby uformować ciasto zacznij od drewnianej łyżki i zakończ rękami. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj trochę więcej ciepłej wody; jeśli jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki.
Zagniataj w misce lub na mące, aż ciasto stanie się gładkie i sprężyste.
Przełożyć do czystej, lekko nasmarowanej miski i przykryć luźno czystym, wilgotnym ręcznikiem. Pozostaw w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć, aż do mniej więcej podwojenia rozmiaru, co zajmie około 1 godziny w zależności od tego, jak ciepłe jest pomieszczenie.
Piekarnik rozgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i nasmarować blachą o głębokości 21 lub 23cm. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wyrabiać przez kilka sekund.
Rozwałkuj ciasto na szorstki prostokąt o wymiarach 20 x 30 cm.
Masło rozłożyć równomiernie na cieście, następnie posypać posiekanymi morelami, migdałami i cukrem.
Zwiń mocno jak rolka Szwajcarska z jednej z długich boków tłumiących otwartą krawędź, aby pomóc jej przyklejać się, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Pokroić na 8 równych plastrów ostrym nożem, uformować na 8 okrągłych wiatraczków, a następnie ułożyć w puszce, pociąć bok do góry. Przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem i udekorować w ciepłym miejscu przez około 20 minut, aż do mniej więcej podwojenia rozmiaru.
Piec bułki przez 10 minut, następnie obniżyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Gotować przez 10 minut więcej, aż złoty kolor będzie brązowy. Dżem rozpuścić z 1 łyżką wody, posmarować bułki, posypać jeszcze kilkoma płatkami migdałów.