Morele w karmelowym sosie koniakowym
Morele w karmelowym sosie koniakowym mogą być właśnie sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 441 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz morele, koniak, akompaniament: lody waniliowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Morele W Karmelowym Sosie Koniakowym, Koniak-glazurowane suszone morele z jogurtem z cynamonem, oraz Karmelowe Pieczone Gruszki Z Gingersnaps & Koniak Bita Śmietana R dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować cukier w suchym 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 8 do 10 minut. Ostrożnie dodać wodę, następnie dodać koniak i sok z cytryny (karmel twardnieje i energicznie paruje) i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści. Wymieszać morele i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż morele będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, o 10 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.