Morawskie Ciasteczka Przyprawowe
Morawskie ciasteczka przyprawowe to Wegetariańskie przepis z 72 porcjami. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, masło, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Spróbuj Morawskie Ciasteczka Przyprawowe, Morawski Spice Cookie Wafers (Stany Zjednoczone), oraz Spice Up Your Life: Pumpkin Spice Breakfast Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło lub margarynę na małym ogniu, aż masło stanie się jasnobrązowe.
Dodaj melasę, brązowy cukier i olej, mieszając, aby stopić cukier.
Przełożyć do miski i ostudzić przez 5 minut.
Dodaj cynamon, imbir, goździki, ziele angielskie i sodę oczyszczoną.
Dodać mąkę, 1/2 szklanki na raz, i ubić, aż tylko mieszane.
Ciasto wyłożyć na duży arkusz folii, spłaszczyć na dysk i owinąć.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 1 do 2 godzin przed walcowaniem. Uwaga: ciasto można przygotować do trzech dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed walcowaniem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C). Lekko nasmaruj arkusze ciastek.
Podziel ciasto na pół i zawiń niewykorzystaną część.
Rozwałkować ciasto na powierzchni mąki tak cienkie, jak to możliwe, mniej niż 1/16 cala.
Wyciąć ciasteczka z małym 2-calowym nożem i umieścić je około 1/4 cala od siebie na przygotowanych blach do pieczenia.
Piec jeden arkusz na raz przez 8 do 10 minut lub aż ciasteczka są chrupiące i po prostu zaczynają brązowieć na krawędziach.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem. Przechowywać ciasteczka w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.