Mongolski Gorący Garnek

Mongolski Gorący Garnek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj mongolski Hot Pot. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion wołowy, marchew, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Najlepszy Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy (użyłbym więcej przynajmniej filiżanki więcej)bulion wołowy (użyłbym więcej przynajmniej filiżanki więcej)454Orzechy dowolne (posiekane)bok choy, cienko pokrojone w poprzekbok choy, cienko pokrojone w poprzek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonychiński olej z ostrej papryki, do smakuchiński olej z ostrej papryki, do smaku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, obrane i pokrojone w plastry 1/4 calamarchew, obrane i pokrojone w plastry 1/4 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana340Orzechy dowolne (posiekane)steki flank lub 12 uncji steki z polędwicy, bardzo cienko pokrojone w poprzek ziarna i pokrojone na 1 1/2-cala długościsteki flank lub 12 uncji steki z polędwicy, bardzo cienko pokrojone w poprzek ziarna i pokrojone na 1 1/2-cala długości99Orzechy dowolne (posiekane)świeże grzyby shiitake, wytarte, usunięte łodygi i cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, wytarte, usunięte łodygi i cienko pokrojone2largesząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione3(zima)piernik, drobno startypiernik, drobno starty796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos hoisinsos hoisin2(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropieniaoliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropienia4largesszalotki, cienko pokrojoneszalotki, cienko pokrojone113Orzechy dowolne (posiekane)makaron sobamakaron soba2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino sherry lub 1/4 szklanki białego soku winogronowegowino sherry lub 1/4 szklanki białego soku winogronowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn