Momofuku Milk Bar ' S Blueberry and Cream Cookies
Momofuku Milk Bar Blueberry and Cream Cookies może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 97 centów za porcję. Mieszanka skrobi kukurydzianej, mleko w proszku, czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 77 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Momofuku Milk Bar Crack Pie, Przepis na ciastko kompostowe Momofuku Milk Bar, oraz Lody Jagodowe Z Mleka Kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 121°.
Połącz 40 gramów (1/2 szklanki) mleka w proszku, mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier i sól w średniej misce. Wrzucić z rąk do mieszania.
Dodaj roztopione masło i wrzuć, za pomocą szpatułki, aż mieszanina zacznie się łączyć i tworzyć małe skupiska.
Rozłóż grona na pergaminowej lub wyłożonej Silpatem blasze i piecz przez 20 minut. Okruchy powinny być piaszczyste w tym momencie, a Twoja kuchnia powinna pachnieć maślanym niebem. Ostudzić okruchy całkowicie.
Pokruszyć wszelkie klastry okruchów mleka, które są większe niż 1/2 cala średnicy i umieścić okruchy w średniej misce.
Dodać 20 G (1/4 szklanki) mleka w proszku i wymieszać, aż będzie równomiernie rozłożone w całej mieszaninie.
Wlać białą czekoladę na okruchy i wrzucić, aż klastry są obrobi. Następnie kontynuuj podrzucanie ich co 5 minut, aż biała czekolada stwardnieje i klastry nie są już lepkie. Okruchy będą przechowywane w hermetycznym pojemniku w lodówce lub zamrażarce przez okres do 1 miesiąca.
Połącz masło, cukry i glukozę w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i śmietanę na średnim poziomie przez 2 do 3 minut. Zeskrobać boki miski, dodać jajka i ubić przez 7 do 8 minut.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Mieszaj tylko do momentu, aż ciasto się połączy, nie dłużej niż 1 minutę. (Nie odchodź od maszyny podczas tego kroku, w przeciwnym razie ryzykujesz nadmierne wymieszanie ciasta.) Zeskrobać boki miski łopatką.
Jeszcze na niskiej prędkości, dodać okruchy mleka i wymieszać, aż zostaną włączone, nie więcej niż 30 sekund. Okruchy mleka pogonić suszonymi jagodami, mieszając je przez 30 sekund.
Za pomocą 2 3/4-uncji miarka do lodów (lub 1/3-miara filiżanki), porcja się ciasto na pergaminu wyłożonej blachy pan. Poklepać szczyty kopuł ciasta cookie płaskie. Owinąć blachę szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 1 tygodnia. Nie piecz ciastek w temperaturze pokojowej—nie będą prawidłowo piec.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ułóż schłodzone ciasto minimum 4 cale od siebie na pergamin-lub Silpat wyłożone arkuszy patelni.
Piec przez 18 minut. Ciasteczka będą nadmuchiwać, trzaskać i rozprzestrzeniać się. Po 18 minutach powinny być bardzo słabo zarumienione na krawędziach, ale nadal jasnożółte w środku; daj im dodatkową minutę, jeśli tak nie jest.