Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), Tłuczone ziemniaki z chrzanem i szczypiorkiem, Czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą

Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), Tłuczone ziemniaki z chrzanem i szczypiorkiem, Czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą
Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), puree ziemniaczane z chrzanem i szczypiorkiem, czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 68 g białka , 48 g tłuszczu i łącznie 1127 kalorii . Za 7,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 56% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką kapustę, mąkę, ziemniaki ze skórką i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82% . Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także stek z flanki z sosem chrzanowym , stek z flanki zawijany petit filet z puree ziemniaczanym z kremem fraiche i stek z flanki z czerwoną cebulą .

Instrukcje

1
Wymieszaj laur, cydr, cukier, przyprawę do grilla i olej roślinny na dnie dużej torby do przechowywania żywności, zgnieć wszystko razem, aż uzyskasz równomierne połączenie. Włóż mięso do worka i poruszaj nim tak, aby równomiernie się nim pokryło.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
Imbir, Drobno PokruszonyImbir, Drobno Pokruszony
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)
Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (18 Uncji) Słoik Gotowanej Czerwonej Kapusty, Dostępny W Sklepie Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi1 (18 Uncji) Słoik Gotowanej Czerwonej Kapusty, Dostępny W Sklepie Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
2
Odstaw na 10 do 12 minut. Rozgrzej patelnię grillową lub grill wewnątrz/na zewnątrz do wysokiego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
3
Cienko pokrój 1 1/2 cebuli i zostaw 1/2 cebuli w całości, ale obraną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartkiZiemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
4
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem
5
Dodać 2 łyżki masła i rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, świeżo Starta Lub Zmielona, Spójrz Na NiąGałka Muszkatołowa, świeżo Starta Lub Zmielona, Spójrz Na Nią
6
Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię. Jabłko obrać, wydrążyć, pokroić i dodać do cebuli. Jabłka i cebulę doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj jabłka i cebulę przez 5 lub 6 minut, następnie dodaj ugotowaną czerwoną kapustę i wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień do niskiego. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Połóż mięso na grillu i pozwól, aby na każdym steku pozostał liść laurowy. Gdy mięso będzie się gotować, ciepło nada mu smak i aromat. Steki smaż około 6 minut z każdej strony. Następnie daj mięsu odpocząć. Wyrzuć liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podczas gdy mięso się gotuje, włóż ziemniaki do garnka i zalej wodą, zagotuj wodę, a następnie posol ją. Gotuj ziemniaki od 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Odcedź ziemniaki i wróć do gorącego garnka. Rozgnieć je ze śmietaną, chrzanem i szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki będą gęste i pikantne. Jeśli lubisz luźniejsze puree ziemniaczane, dodaj trochę mleka lub bulionu i kontynuuj ubijanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Podczas gdy ziemniaki się gotują, wyjmij czerwoną kapustę do miski i przykryj folią. Na tej samej patelni, na której smażyła się kapusta, dodaj 2 łyżki masła. Rozpuść masło, a następnie zetrzyj na maśle pozostałą 1/2 cebuli za pomocą ręcznej tarki. Smaż startą cebulę 2 minuty, następnie dodaj mąkę i smaż jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TarkaTarka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Dolać czerwone wino i chwilę podgotować, następnie dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj musztardę i imbir, a sos dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Niech sos zgęstnieje kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Stek z flanki pokrój cienko pod kątem do włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
14
Na każdym talerzu ułóż kopczyk ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
15
Połóż plasterki steku na krawędzi ziemniaków i posmaruj chochelką sosu Sauer.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
16
Podawaj czerwoną kapustę, jabłka i cebulę obok lub w małych przystawkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki Flank. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Peter Michael Le Caprice Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 259 dolarów za butelkę.
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Głęboki rubinowy kolor i jasny szkarłatny odcień to wyraźny identyfikator Le Caprice. Winnica ukazuje swoje charakterystyczne cechy czerwonych owoców leśnych w połączeniu z aromatami likieru z czerwonej wiśni, porzeczki, maliny, truskawki, świeżej skóry i grafitu. Rocznik 2010 jest wyrafinowany i wyrazisty, z intensywną koncentracją w ustach. Wykończenie pozostaje aromatyczne i subtelne na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn