Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), Tłuczone ziemniaki z chrzanem i szczypiorkiem, Czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą

Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), Tłuczone ziemniaki z chrzanem i szczypiorkiem, Czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą
Mockbraten (stek z flanki w sosie Sauerbraten), puree ziemniaczane z chrzanem i szczypiorkiem, czerwona kapusta z jabłkiem i cebulą to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 68 g białka , 48 g tłuszczu i łącznie 1127 kalorii . Za 7,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 56% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką kapustę, mąkę, ziemniaki ze skórką i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82% . Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także stek z flanki z sosem chrzanowym , stek z flanki zawijany petit filet z puree ziemniaczanym z kremem fraiche i stek z flanki z czerwoną cebulą .

Instrukcje

1
Wymieszaj laur, cydr, cukier, przyprawę do grilla i olej roślinny na dnie dużej torby do przechowywania żywności, zgnieć wszystko razem, aż uzyskasz równomierne połączenie. Włóż mięso do worka i poruszaj nim tak, aby równomiernie się nim pokryło.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
Imbir, Drobno PokruszonyImbir, Drobno Pokruszony
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)
Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (18 Uncji) Słoik Gotowanej Czerwonej Kapusty, Dostępny W Sklepie Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi1 (18 Uncji) Słoik Gotowanej Czerwonej Kapusty, Dostępny W Sklepie Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
2
Odstaw na 10 do 12 minut. Rozgrzej patelnię grillową lub grill wewnątrz/na zewnątrz do wysokiego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
3
Cienko pokrój 1 1/2 cebuli i zostaw 1/2 cebuli w całości, ale obraną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartkiZiemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
4
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem
5
Dodać 2 łyżki masła i rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, świeżo Starta Lub Zmielona, Spójrz Na NiąGałka Muszkatołowa, świeżo Starta Lub Zmielona, Spójrz Na Nią
6
Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię. Jabłko obrać, wydrążyć, pokroić i dodać do cebuli. Jabłka i cebulę doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj jabłka i cebulę przez 5 lub 6 minut, następnie dodaj ugotowaną czerwoną kapustę i wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień do niskiego. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Połóż mięso na grillu i pozwól, aby na każdym steku pozostał liść laurowy. Gdy mięso będzie się gotować, ciepło nada mu smak i aromat. Steki smaż około 6 minut z każdej strony. Następnie daj mięsu odpocząć. Wyrzuć liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podczas gdy mięso się gotuje, włóż ziemniaki do garnka i zalej wodą, zagotuj wodę, a następnie posol ją. Gotuj ziemniaki od 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Odcedź ziemniaki i wróć do gorącego garnka. Rozgnieć je ze śmietaną, chrzanem i szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki będą gęste i pikantne. Jeśli lubisz luźniejsze puree ziemniaczane, dodaj trochę mleka lub bulionu i kontynuuj ubijanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Podczas gdy ziemniaki się gotują, wyjmij czerwoną kapustę do miski i przykryj folią. Na tej samej patelni, na której smażyła się kapusta, dodaj 2 łyżki masła. Rozpuść masło, a następnie zetrzyj na maśle pozostałą 1/2 cebuli za pomocą ręcznej tarki. Smaż startą cebulę 2 minuty, następnie dodaj mąkę i smaż jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TarkaTarka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Dolać czerwone wino i chwilę podgotować, następnie dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj musztardę i imbir, a sos dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Niech sos zgęstnieje kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
13
Stek z flanki pokrój cienko pod kątem do włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
14
Na każdym talerzu ułóż kopczyk ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
15
Połóż plasterki steku na krawędzi ziemniaków i posmaruj chochelką sosu Sauer.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
16
Podawaj czerwoną kapustę, jabłka i cebulę obok lub w małych przystawkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki Flank. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Peter Michael Le Caprice Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 259 dolarów za butelkę.
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Głęboki rubinowy kolor i jasny szkarłatny odcień to wyraźny identyfikator Le Caprice. Winnica ukazuje swoje charakterystyczne cechy czerwonych owoców leśnych w połączeniu z aromatami likieru z czerwonej wiśni, porzeczki, maliny, truskawki, świeżej skóry i grafitu. Rocznik 2010 jest wyrafinowany i wyrazisty, z intensywną koncentracją w ustach. Wykończenie pozostaje aromatyczne i subtelne na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn