Mock Moussaka

Mock Moussaka
Mock Moussaka wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 441 kalorii, 20g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pitas, bakłażan, gałązki mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 400 F.In duża patelnia, na średnim ogniu, gotować kiełbasę, kruszenie go drewnianą łyżką, aż rumiane, o 5 protokół. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj pomidory i ich soki. Pomidory zmiażdżyć tylną częścią łyżki. Wymieszaj pastę pomidorową, pietruszkę, sól i płatki czerwonej papryki i gotuj, aż mieszanina lekko zgęstnieje, około 5 minut. Łyżka cienką warstwę sosu mięsnego na dnie 8-by-11-calowe naczynie do pieczenia lub płytkie 2-quart zapiekanka. Top z połową plasterków bakłażana, nakładając je lekko, i pół sosu mięsnego. Powtórz z pozostałym bakłażanem i mięsem sauce.In mały rondel, na średnim ogniu, rozgrzać śmietanę i fetę, często mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KremKrem
SOSSOS
Ser FetaSer Feta
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Skropić mieszankę serową nad zapiekanką. Przykryć folią i piec 30 minut. Odkryć i piec, aż bakłażan jest miękki i top jest złoty, o 30 protokół więcej.Podgrzać pitas w piekarniku w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Zapiekankę posypać miętą i dodatkową fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
MiętaMięta
5
Podawać z pitami.Wskazówka: kiełbasa Jagnięca nadaje temu daniu Grecki akcent, ale mielona wołowina smakuje pysznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
KiełbasaKiełbasa
Kombinacja 2Kombinacja 2
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn