Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy

Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy
Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 141g białka, 388g tłuszczu, oraz w sumie 5030 kalorii. Na $14.29 za porcję, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 4 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka mirin, kaczka long island, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Miso-szkliwiony Bok Choy, Miso-glazed Catfish & Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą widelca przebić skórę kaczki na całej powierzchni, aby umożliwić przenikanie smaku marynaty i odprowadzanie tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Połączyć miód, sos sojowy, kawa, imbir, miso i brązowy cukier razem w misce, dobrze wymieszać, aby rozpuścić brązowy cukier i miso. Wyciśnij sok z cytrusów do marynaty, a następnie wypchaj jamę kaczki połówkami cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cała KaczkaCała Kaczka
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść kaczkę w worku z zamrażarką o pojemności 2 litrów, a następnie wlej marynatę. Zamknąć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Następnego dnia wyjąć kaczkę z marynaty i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Kaczkę ułożyć na stojaku na patelni do pieczenia. Złóż końcówki skrzydeł z powrotem i związać nogi razem. Najpierw piecz kaczkę przez 20 minut, wysoka temperatura karmelizuje cukry Na Zewnątrz kaczki i nadaje bogaty kolor mahoniowy. Po 20 minutach obniżyć temperaturę do 325 stopni F i piec przez 1 godzinę. Duck heaven baby!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Możesz rozpocząć bok choy, gdy kaczka ma około 10 minut w lewo w gotowaniu. Rozgrzej dużą patelnię na średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać olej z orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
8
Saute odciąć bok w dół na około 1 minutę, aż złoty. Usunąć olej. Weź tylną stronę noża i mocno Walnij imbirem. Siniaki imbir uwolni mnóstwo smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Dodaj imbir do patelni z bok choy, a następnie dodaj mirin, soję i rosół z kurczaka. Mieszać w miso, uważać, aby nie uszkodzić żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Bok ChoyBok Choy
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Gdy masz łyżkę w dłoni, wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie pozwól sosowi gotować na wolnym ogniu i zagęścić przez kilka minut. Finisz świeżymi wiśniami, szczyptą soli i świeżym popękanym białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 4 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia88
Magazyn