Miso-Glazurowane Steki Z Łososia

Miso-Glazurowane Steki Z Łososia
Miso-glazurowane steki z łososia to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 613 kalorii, 59G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $7.04 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mirin, unseasoned ocet ryżowy, wapno kliny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Miso-glazurowane steki z łososia, Miso-Glazurowane Steki Z Łososia, oraz Miso-glazurowane steki Tofu z sałatką beansprout & Egg strands.

Instrukcje

1
Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią; lekko posmarować olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Steki z łososia układamy na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Miso, mirin, ocet, imbir i olej sezamowy wymieszać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
OcetOcet
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połowę mieszanki miso rozłożyć na stekach z łososia; doprawić lekko solą. Steki z łososia obrócić i posmarować pozostałą mieszaniną miso; doprawić lekko solą. Przykryć plasticwrap i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut lub przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MisoMiso
SólSól
5
Umieść stojak piekarnika 6"-8" z brojlerów i rozgrzej. Łosoś Broil, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy i po prostu nieprzezroczysty w środku, w sumie 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Steki z łososia przekładamy na talerze i podajemy z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Klin WapiennyKlin Wapienny
7
W porcji: 405 kalorii, 20 g tłuszczu, .Błonnik 3 g
8
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn