Mirlitony Nadziewane Rakami
Mirlitony Nadziewane rakami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 126 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony tymianek, bułkę tartą, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Mirlitony nadziewane krewetkami i krabami, Mirlitony Nadziewane Morzem (Chayote), oraz Polędwiczki Wieprzowe Nadziewane Rakami.
Instrukcje
Przebić mirlitony widelcem.
Wstawić do holenderskiego piekarnika; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości.
Mirlitony przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona. Miąższ czerpać, pozostawiając skorupę o grubości 1/4 cala. Posiekać miąższ; umieścić w dużej misce.
Roztopić masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodaj mieszankę cebuli, raki i pozostałe składniki do posiekanej miąższu; wymieszaj, aby połączyć.
Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki raków do każdej skorupy; miejsce nadziewane mirlitons na blasze do pieczenia.
Piec w 375 przez 30 minut lub aż mieszanina raków jest dokładnie ogrzana i złocista.