Mirlitony Nadziewane Morzem (Chayote)
Need a dairy free side dish? Mirlitony Nadziewane morzem (Chayote) mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli używasz kreolskiej przyprawy, selera, cebuli i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mirlitony Nadziewane Rakami, Mirlitony nadziewane krewetkami i krabami, oraz Chayote Z Serem (Nadziewane I Pieczone ) .
Instrukcje
Wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 204°. gdy mirlitony będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przeciąć je na pół wzdłuż (cięcie przez najszerszą stronę) i usunąć nasiona. Użyj łyżki grejpfruta lub melona, aby usunąć miąższ ze środka; pamiętaj, aby zachować skorupę o grubości około 1/4 cala ze wszystkich stron. W dużej misce rozgnieść miąższ mirliton i odstawić na bok. Rozgnieść tofu i dodać go do miąższu mirliton. W patelni nieprzywierającej lekko spryskane oliwą z oliwek, podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć.
Dodaj seler, marchew, i pieprz i gotować 3 więcej minut.
Dodaj smażone warzywa do mieszaniny tofu-mirliton. Wymieszać pietruszkę, bułkę tartą, Old Bay przyprawy, wakame (sea vegetable), i skrobia kukurydziana.
Posypać skorupy mirliton z solą i pieprzem, w razie potrzeby, i umieścić je z mieszaniny tofu, piętrząc mieszaninę powyżej górnej części każdego mirliton.
Wierzch posypać panko lub suszoną bułką tartą, lekko dociskając.
Umieść je w dużym naczyniu do pieczenia i włóż do piekarnika.
Piec około 30-40 minut, aż blaty są lekko rumiane.
Podawać z sosem tatarskim lub pikantnym sosem koktajlowym. (Sos tatarski jest łatwo wykonane z wegańskim majonezem i słodkim smakiem; zrobić sos koktajlowy przy użyciu ketchupu, przygotowany chrzan, i ostry sos, do smaku.)