Minipodpłomyki czosnkowo-ziołowe
Czosnkowo-Ziołowe Mini Flatbreads to pieczywo na 48 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 35 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup nasiona sezamu, białko jaja, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie nie jest tak super. Podobne przepisy to mini quiche z czosnkiem i ziołami, placki z grzybami, czosnkiem i parmezanem oraz placki z pieczonym czosnkiem i cytryną.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze siedem składników. Stopniowo dodawaj 2/3 szklanki wody i oleju, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Podziel ciasto na pół; zwiń każdą porcję w 12-calowy placek. x 8 cali prostokąt bezpośrednio na natłuszczoną blachę do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem.
Ubij białko i pozostałą wodę; posmaruj ciasto.
Połącz składniki polewy; posypać po wierzchu.
Nakrój ciasto na 2 cale. kwadraty.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do złotego koloru. Natychmiast przetnij wzdłuż linii nacięcia; ostudzić na patelniach ustawionych na drucianej kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku.