Migdały Prażone Cynamonem
Migdały prażone cynamonem wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 924 kalorie, 31g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 715 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz białko jaja, zmielony cynamon, migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to Migdały Prażone Cynamonem, Pikantne Cynamonowe Prażone Migdały, oraz Bez Cukru Cynamon Prażone Migdały.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C). Lekko nasmaruj patelnię jellyroll 10x15 cali.
Lekko ubić białko jaja, dodać wodę i ubić, aż będzie spienione, ale nie sztywne.
Dodać orzechy i mieszać, aż dobrze pokryte.
Wymieszać cukier, sól i cynamon, posypać orzechami. Wrzucić do herbu i równomiernie rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu mieszając, aż się zrumieni. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać orzechy w szczelnych pojemnikach.