Migdałowy Pomarańczowy Tort Kawowy Streusel

Migdałowy Pomarańczowy Tort Kawowy Streusel
Almond Orange Streusel Coffee Cake to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 371 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier cukierniczy, cukier brązowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Meyer cytrynowy tort kawowy z migdałami Streusel, Ciasto Kawowe Orange Streusel, oraz Śmietanowo-pomarańczowy tort kawowy z czekoladą-pekan Streusel.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W średniej misce wymieszaj brązowy cukier, migdały i mąkę. Wymieszać z masłem i 1 łyżeczką skórki pomarańczowej i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
W oddzielnej średniej misce dokładnie ubić masło i cukier za pomocą elektrycznego miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Wymieszać w jajkach po kolei. Ubić w pozostałej łyżeczce skórki pomarańczowej i ekstraktu z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JajkoJajko
5
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mikser elektryczny ustawiony na niski, na przemian mieszać w mieszaninie jaj i 2/3 szklanki soku pomarańczowego, aby ciasto. Łyżka 1/2 ciasta do przygotowanej 9 calowej patelni rurowej. Top z 1/2 mieszanki brązowego cukru. Przykryć pozostałym cieście, a na wierzch pozostałą mieszaniną brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
6
Piec 25 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Obróć się na stojak z drutu, aby ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Wymieszaj 5 łyżeczek soku pomarańczowego i cukru cukierniczego w małej misce i użyj do polewania schłodzonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn