Miecznik Imbirowo-Limonkowy
Miecznik imbirowo-Limonkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,77 zł za porcję. Mieszanka pieprzu, soku z limonki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miecznik Imbirowy, Grillowany Miecznik Imbirowo-Limonkowy I Warzywa, oraz Miecznik Czosnkowo-Limonkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małym rondlu. Zanurz każdy stek w mieszance limonki, aby pokryć.
Umieść rybę na patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Posypać solą i pieprzem. Broil 10 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Podczas gdy ryby gotuje, umieścić mieszaninę soku z limonki na średnim ogniu; gotować do zmniejszenia o połowę (o 8 protokół).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.