Melasa-Bourbon Polędwica Wołowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj melasy-Bourbon polędwicy wołowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 5,52 zł za porcję. Jeśli masz tymianek, płatki chili, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żeberka wołowe z grilla z sosem Melasowo-Bourbonowym, Bourbon polędwica wołowa z mikro zielenią, oraz Melasa-Bourbon Pecan Pie.
Instrukcje
W dużym naczyniu do pieczenia lub patelni wymieszaj melasę, ocet, bourbon, pieprz, czosnek, szalotka, imbir, tymianek i płatki chili. Wyciąć nadmiar tłuszczu z polędwicy i wyrzucić. Mięso opłukać i osuszyć. Ustawić w marynacie i włączyć do płaszcza. Przykryć naczynie i schłodzić, obracając mięso od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia.
Wyjąć wołowinę z marynaty; wyrzucić marynatę (lub doprowadzić do wrzenia, ostudzić, przykryć i zamrozić do innego użycia). Jeśli polędwica jest nierówna, zawiąż sznurkiem bawełnianym w razie potrzeby, aby uzyskać równomierną grubość. Ustaw na stojaku w foliowanej 12-na 15-calowej patelni do pieczenia lub pieczenia.
Piec w 400 piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym, aż termometr włożony do środka najgrubszej części zarejestruje 130 do 135 przez rzadkie, 40 do 50 minut.
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu co najmniej 5 lub do 15 minut.
Mięso przełożyć na półmisek i udekorować natką pietruszki. Aby służyć, pokroić 1/4 do 1 cala grubości.
Dodać sól i więcej pieprzu do smaku.