Meksykańskie serniki z ricottą z kompotem jabłkowo-żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj meksykańskich serników z ricottą z kompotem jabłkowym i żurawinowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 285 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Jeśli masz zmielony cynamon, masło, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Mini serniki z białej czekolady z jabłkiem kompot cynamonowy, Kompot żurawinowy warstwowy z cytryną Ricotta, oraz Kompot Jabłkowo-Żurawinowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 1 silikonowa forma muffin 12 (1/2 szklanki)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść pojemnik z 2 szklankami wody w dolnej części piekarnika (spowoduje to powstanie pary i zapobiegnie pękaniu serników).
Umieścić krakersy graham w misce robota kuchennego i procesu do okruchów (około 2 szklanki).
Dodać masło i proces, aż dobrze połączone.
Podziel okruchy między 12 filiżanek muffin, poklepując je mocno palcami.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piec skorupę, aż złoty, o 5 protokół.
Ostudzić całkowicie na stojaku z drutu, około 10 minut.
W misce miksera elektrycznego ubić serek śmietankowy i mleko skondensowane, aż będą gładkie i blade, a następnie ubić requeson i wanilię, aż będą gładkie.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać skórkę pomarańczową i wymieszać, aż się połączy.
Do ostudzonych skórek wlać krem.
Piec, aż serniki są dmuchane i złociste i tester włożony 1 cal od środka wychodzi czysty, około 40 minut.
Ostudzić na stojaku w temperaturze pokojowej przez 35 minut. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Ostrożnie rozpakuj każdy sernik i połóż na półmisku. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Przed podaniem posmarować każdy sernik kompot żurawinowo-jabłkowy.
W małej ciężkiej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cukier i gotować, aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Dodać jabłka, żurawinę i cynamon i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie i żurawiny są pulchne, o 8 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.