Meksykańskie Placki Ziemniaczane
Meksykańskie placki ziemniaczane to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest idealny do Chanuka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, olej roślinny, pasteryzowane jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Meksykańskie Placki Ziemniaczane, Meksykańskie naleśniki czekoladowe z Dulce de Leche, oraz Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane).
Instrukcje
Ziemniaki obrać i drobno zetrzeć na średniej misce.
Dodaj mieszankę przypraw taco; wymieszaj, aby połączyć.
Ciepło 12-calowy (najlepiej żeliwny) patelnia na średnim ogniu.
Dodaj olej; włączyć patelnię do herbu.
Uformuj mieszaninę ziemniaków na 4 paszteciki. Wycisnąć nadmiar wilgoci między palcami; umieścić na patelni. Z Pancake turner, naciśnij w dół na każdym naleśniku. Gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjąć z patelni; miejsce 2 naleśniki na każdym talerzu. Przykryj, aby się ogrzać.
Aby kłusować jajka, napełnij 2-ćwiartkowy rondel kilkoma centymetrami wody i odrobiną białego octu.
Podgrzać do gotowanego na wolnym ogniu (powinny być bąbelki na całym dnie i wewnątrz rondla, ale nie pęcherzyki dochodzące do powierzchni). Rozbij 1 jajko na małe naczynie. Używając szpatułki lub drewnianej łyżki, zrób wir w wodzie. Ostrożnie wsuń jajko do środka jacuzzi. Gotować jajko 3 do 5 minut lub aż jajko jest białe i chwieje się tylko trochę.
Wyjąć jajko łyżką szczelinową; umieścić na talerzu. Powtórz z pozostałymi jajami.
Łyżka 1 łyżka guacamole na każdy naleśnik. Wierzch każdy z 1 gotowane jajko.
Posypać wierzch solą, pieprzem i rozdartą kolendrą.