Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco

Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco
Przepis Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 38g tłuszczu i w sumie 614 kalorii. Za 3,48 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cebulę, jalapeno, meksykańskie oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Memele z queso Fresco i Zwęglonym sosem pomidorowym, Chile-przyprawiona sałatka owocowa z Queso Fresco, oraz Czerwona Posola wieprzowa z marynowaną cebulą i Queso Fresco dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Ręczne maszynki do mielenia mięsa
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
1
Rozgrzej olej na 12-calowej patelni do smażenia na dużym ogniu. Gotuj cebulę i jalapenos, aż zmiękną, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund, a następnie dodaj chili w proszku i kolendrę i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Wlej 1 szklankę wody i gotuj, aż się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dodaj Chipotle i pomidory i zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje, około 20 minut. Dopraw solą, czarnym pieprzem i miodem, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Ubij cremę, a następnie kolendrę i w razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
W przypadku meksykańskich klopsików: zmiel pokrojone w kostkę mięso za pomocą ręcznej maszynki do mięsa fit ze średnim barwnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
7
Połącz mielone mięso z czosnkiem i jajkiem w dużej misce, a następnie dodaj 1/4 szklanki kolendry, sera, chili w proszku z Nowego Meksyku, meksykańskiego oregano, kminku i pieprzu cayenne. Delikatnie wymieszaj, aż się połączą. Rozpocznij mieszanie w bułce tartej, po 1 łyżce stołowej na raz, aż mieszanina się utrzyma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie OreganoMeksykańskie Oregano
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wymieszaj trochę soli i czarnego pieprzu i uformuj mięso w 2-calowe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni do smażenia na średnim ogniu. Gotuj klopsiki, od czasu do czasu obracając, aż się zarumienią, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Wlej wywar z kurczaka i gotuj, aż płyn w większości się zmniejszy, a klopsiki po prostu się ugotują, o 5 do 7 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
11
Przełóż na półmisek i polej sosem pomidorowym Red Chile, queso fresco i dodatkowymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Queso FrescoQueso Fresco
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili

Składniki

2(zima)sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory śliwkowe i ich sok, przetworzone na gładką masępomidory śliwkowe i ich sok, przetworzone na gładką masę2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno6516 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Nowy Meksyk chili w proszkuNowy Meksyk chili w proszku1do 2 papryczek chipotle w adobo, przetworzonych na gładką masędo 2 papryczek chipotle w adobo, przetworzonych na gładką masę151Orzechy dowolne (posiekane)chorizo, bardzo zimne, pokrojone w kostkęchorizo, bardzo zimne, pokrojone w kostkę151Orzechy dowolne (posiekane)chuck, bardzo zimny, pokrojony w kostkęchuck, bardzo zimny, pokrojony w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana kolendra plus dodatek do dekoracjidrobno posiekana kolendra plus dodatek do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty ser Cotijaświeżo starty ser Cotija1Dużejajko, lekko pobitejajko, lekko pobite4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże liście kolendry, do dekoracjiŚwieże liście kolendry, do dekoracji2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1Goździkir miód, do smaku, opcjonalnier miód, do smaku, opcjonalnie1jalapeno, drobno pokrojone w kostkęjalapeno, drobno pokrojone w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Meksykańska cremaMeksykańska crema2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(może być lub przeglądać)Meksykańskie oreganoMeksykańskie oregano1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko bułka tartaPanko bułka tarta151Orzechy dowolne (posiekane)Tyłek wieprzowy, bardzo zimny, pokrojony w kostkęTyłek wieprzowy, bardzo zimny, pokrojony w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyQueso fresco, do dekoracjiQueso fresco, do dekoracji1( bakłażany)czerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn