Medaliony wieprzowe faszerowane
Medaliony wieprzowe nadziewane to bezglutenowe i pierwotne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 62g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz steki schabowe, szałwia, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Medaliony Wieprzowe Nadziewane Owocami, Medaliony Wieprzowe, oraz Pikantne Medaliony Wieprzowe.
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, połóż medalion na desce. Używając końcówki ostrego noża, zrób głęboką kieszeń z boku, nie przecinając jej do końca. Pokręć nożem, aby kieszeń była większa w środku niż w otworze. Wypchaj każdą kieszeń kawałkiem sera i liściem szałwii. Przeciągnij patyczek koktajlowy przez otwór, aby zamknąć kieszeń, a następnie naciśnij kolejny liść szałwii na górze każdego medalionu. Wycisnąć sok z jednej z połówek cytryny. Medaliony można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Aby gotować, poczekaj, aż węgle zostaną spopielone.
Medaliony skropić odrobiną oleju i, zaczynając od strony liści szałwii, medaliony z grilla przez 4 minuty z każdej strony, gotując je partiami w razie potrzeby. Podczas gdy medaliony gotować, grillować połówki cytryny, wyciąć stronę w dół, aż zwęglone, do wyciśnięcia. Przyprawiamy i serwujemy.