Maślane Warzywa Zakorzenione
Maślane warzywa zakorzenione mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 417 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pasternak, zioła, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Maślane Warzywa Zakorzenione, Warzywa z masłem w sosie soubise, oraz Warzywa dla dzieci z masłem cytrynowym.
Instrukcje
Oliwę z oliwek i masło włożyć do dużego garnka na średnim ogniu.
Dodać warzywa i wrzucić do herbu je dobrze z tłuszczem; doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1 szklankę wywaru z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek, i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Dodać masło i wrzucić aż włączone. Aby służyć, wlać warzywa do dużej miski i prysznic z mieszanymi ziołami i doprawić solą i pieprzem.