Małże z Prosciutto i tymiankiem
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis ma 163 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka tymianku, ozdoby: kliny cytrynowe, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Linguine i małże z koprem, białym winem i bułką tartą Tymiankową, Grillowane małże ze Spaghetti, Prosciutto i mieszaną zielenią, oraz Szaszłyki z szałwią i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dobrze szoruj małże szczotką; odrzucaj otwarte lub popękane małże lub wszelkie ciężkie (co wskazuje, że są wypełnione piaskiem).
Rozgrzać olej i masło w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj prosciutto; gotować, często mieszając, 5 minut lub aż rumiane.
Dodać czosnek i czerwoną paprykę; gotować 2 protokół.
Dodaj wino, skórkę cytryny i tymianek; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże; przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 6 minut lub do otwarcia małże. Łyżka do poszczególnych misek.
Posypać natką pietruszki.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.