Marynowany stek z flanki z sosem z sera pleśniowego
Marynowany stek z sosem z sera pleśniowego to bezglutenowe danie główne. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, maślankę niskotłuszczową, liście radicchio i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki Ze Stekiem Z Serem Pleśniowym, Stek Balsamiczny Z Serem Pleśniowym, oraz Świeża Pietruszka I Sos Sojowy Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść kawałki stek między 2 kawałki folii lub pergaminu i funt do 1/4-cala grubości.
Pokroić na 4 równe kawałki, po przekątnej, na ziarno.
W małej misce ubij razem 1 łyżkę oliwy z oliwek, ocet balsamiczny, cukier i czosnek.
Włożyć stek do zamykanej plastikowej torby z marynatą i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej lub 1 godzinę w lodówce.
W międzyczasie w małej misce połącz widelcem ser pleśniowy i maślankę, tłucz do uzyskania kremowej konsystencji. Wymieszać w Worcestershire i odstawić.
Spryskaj dużą patelnię grillową sprayem do gotowania i rozgrzej na średnim ogniu.
Pokroić cebulę w 1/4 cala rund szczotki z obu stron z pozostałą łyżką oleju i grillować 6 minut na stronie. Rozdzielić na pierścienie i odstawić.
Mięso wyjąć z marynaty i doprawić obie strony solą i pieprzem. Wyrzucić marynatę. Gotować mięso na patelni grillowej na średnim ogniu przez około 3 minuty na stronę średnio rzadką.
Ułóż 3 liście radicchio i stos cebuli na każdym talerzu. Na wierzch kawałek steku.
Skropić sosem z sera pleśniowego i na wierzch posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.