Marynowane żeberka z grillowaną cebulką i sałatką z mięty
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Marynowane żeberka z grillowaną cebulką i sałatką miętową mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 1045 kalorii, 32G białka, oraz 98 g tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka zielonej cebuli, sos sojowy, olej arachidowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żubr Marynowany Kawowo, Mięta Marynowane Grillowane Krewetki Tabbouleh Sałatka, oraz Grillowane żeberka z Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia ubić soję, olej, czosnek i 2 łyżki imbiru.
Dodaj żebra i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Rozgrzać grill do góry. Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem i grillujemy około 3-4 minut z każdej strony, do miękkości.
Cebulę posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem i grillować przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż będzie miękka.
W dużej misce wymieszać ocet, pozostałą łyżkę imbiru, miód, olej sezamowy i oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Grubo posiekać zieloną cebulę i dodać do miski.
Dodaj liście mięty, mizuna i lub rukoli i wrzucić do herbu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah