Marynowane Złote Buraki
Marynowane Złote buraki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 250 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 7 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś laskę cynamonu, cukier, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Marynowane Złote Buraki, Marynowane Złote Buraki, oraz Pieczona Lodówka Złote Marynowane Buraki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć buraki, pozostawiając 1 cal łodygi i szorować. Doprowadzić buraki do wrzenia w wodzie, aby przykryć w średnim rondlu; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub do miękkości.
Odcedzić, spłukać i lekko ostudzić. Odciąć korzenie i łodygi; buraki obrać.
Buraki pokroić na pół pionowo; połówki pokroić w plastry o grubości 1/4 cala, aby odmierzyć 6 filiżanek.
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki się gotują, wymieszaj ocet, następne 4 składniki i 1 1/4 szklanki wody w stali nierdzewnej lub emaliowanej 8-qt. Holenderski piekarnik. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodać buraki i cebulę; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Usunąć i wyrzucić przyprawy.
Używając łyżki szczelinowej, podziel buraki i cebulę równomiernie między gorącymi słoikami, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Mieszaninę buraków przykryć gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń nad głową. Słoiki uszczelniające i procesowe, przetwarzanie 30 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.