Marynowane krewetki i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka jumbo cebuli, takich jak vidalia, ocet z białego wina, pietruszka liściasta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marynowane krewetki i warzywa, Marynowane krewetki i warzywa, oraz Shoty zupy Bloody Mary z krewetkami i marynowanymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno zetrzeć 3 łyżki skórki cytrynowej za pomocą małych otworów tarki pudełkowej, a następnie wycisnąć 3/4 szklanki soku z cytryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Cytryna
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
2
Przenieś skórkę i sok do dużej miski i dodaj ocet, olej, cukier, płatki czerwonej papryki, 2 łyżki soli koszernej, 2 łyżki przypraw do marynowania, 1 łyżka nasion kopru włoskiego i dwie trzecie czosnku, ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy Marynowane
Nasiona Kopru Włoskiego
Sól Koszerna
Ocet
Czosnek
Pieprz
Sok
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
1
Doprowadzić 6-do 8-quart garnek wody do wrzenia z pozostałych 2 łyżki soli koszernej, 2 łyżki przypraw do marynowania, 1 łyżka nasion kopru włoskiego, pozostała jedna trzecia czosnku i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy Marynowane
Nasiona Kopru Włoskiego
Sól Koszerna
Liście Laurowe
Czosnek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Tymczasem ćwierć żarówki kopru włoskiego wzdłuż i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
3
Dodać pokrojony koper włoski do wrzącej wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty, a następnie przenieść łyżką szczelinową do marynaty. Powrót wody do wrzenia, następnie dodać seler i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Seler
Koper Włoski
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
4
Seler przełożyć łyżką szczelinową do marynaty. Powrót wody do wrzenia, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Seler
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
5
Cebulę przełożyć łyżką szczelinową do marynaty. Powrót wody do wrzenia i gotować krewetki, mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez (już półprzezroczyste wewnątrz), o 1 1/2 protokół, a następnie przenieść z łyżką szczelinową do marynaty. Wymieszać krewetki i warzywa aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marynata
Krewetki
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
6
Gdy krewetki i warzywa ochłodzą się do temperatury pokojowej, przenieś do dużego szczelnego pojemnika i marynuj, schłodzone, mieszając raz lub dwa razy, aż krewetki zostaną marynowane i rozwiną się smaki, co najmniej 8 godzin. Doprawiamy solą i pieprzem, krewetki i warzywa przekładamy na talerz łyżką szczelinową, a krewetki skropimy marynatą. Natkę pietruszki wymieszać tuż przed podaniem.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.