Marokańskie Burritos z sosem ziołowym tahini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 3825 kalorii, 236g białka, oraz 137 g tłuszczu każdy. Na 11,7 zł za porcję, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz uda z indyka, mielony kminek, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Marokański Yam Veggie hamburgery z sosem Cilantro Lime tahini, Marokański Kurczak z rozdrobnioną kapustą i sosem Tahini na Pita, oraz Łosoś nadziewany orzechami i ziołami z pikantnym sosem Tahini.
Instrukcje
1
Zrobić sos ziołowy: natkę pietruszki, sok z cytryny, tahini, miód i czosnek przecedzić z 1 łyżeczką soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 szklanki wody w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Tahini
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zrób burritos: zawiń tortille w wilgotnym ręczniku kuchennym i podgrzej w kuchence mikrofalowej, aż będą giętkie, około 1 minuty. (Alternatywnie, ciepłe Indywidualne tortille w dużej suchej patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Umieść 1/2 szklanki ryżu na środku każdej tortilli i rozetrzyj około szklanki sera na wierzchu. Łyżka ćwierć gulaszu nad serem. Złożyć po obu stronach każdej tortilli i zwinąć w ciasne burrito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Groszek Goya®
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
4
Podawać z sosem ziołowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Połączyć ziele angielskie i 3 łyżeczki soli w małej misce. Udka indyka doprawić połową mieszaniny soli w 5-litrowej powolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wrzucić squash, ciecierzyca, pomidory, morele, rodzynki, marchew, cebula i chiles z pozostałą przyprawą soli.
Wlać warzywa na indyka (kuchenka będzie pełna; ułóż mieszaninę tak, aby pokrywka pasowała). Przykryć i gotować na wysokiej przez 6 godzin lub na niskiej przez 7 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Łyżka warzywa i bulion do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Wyjąć i wyrzucić kości indyka i umieścić mięso na wierzchu warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby Umożliwić
10
Sok z cytryny; pulse z kolendry, pietruszki, czosnku, kminku i 1 łyżeczka soli w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Dodać olej i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
12
Podawać gulasz w miseczkach; skropić sosem kolendrowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.