Marokański kurczak faszerowany
Marokański nadziewany kurczak może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, mieszankę przypraw ras el hanout, gotowe morele i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 88 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowane marokańskie przyprawione piersi z kurczaka nadziewane kuskusem i orzeszkami pinii, Duszony kurczak marokański z nadziewanymi zielonymi oliwkami-szczupłe podniebienie Paleo Cookbook Giveaway, oraz Marokańskie Pieczarki Faszerowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małej żaroodpornej miseczki włożyć mieszankę kuskusu i przypraw i zalać 50 ml gorącej wody. Przykryć i odstawić na 5 min. Płatki ugotować widelcem, a następnie wymieszać z morelami, orzeszkami piniowymi i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Zrób Duże rozcięcie po jednej stronie każdej piersi kurczaka, aby utworzyć kieszeń. Wrzuć do środka mieszankę kuskusu, a następnie posadź kurczaka w małej puszce do pieczenia.
Posmaruj olejem i piecz przez 20 minut, aż do ugotowania.
Podawać z pieczonymi młodymi ziemniakami i chrupiącą zieloną sałatką.