Marokańska Zupa pomidorowo-ciecierzycowa z kuskusem

Marokańska Zupa pomidorowo-ciecierzycowa z kuskusem
Marokańska Zupa pomidorowo-ciecierzycowa z kuskusem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 388 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, pasty harissa, bulionu warzywnego i cebuli. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 267 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Marokańska Pomidorowa Zupa Kuskus Z Ciecierzycy, Zupa niedzielna + Marokańska zupa z ciecierzycy i kuskusu, oraz Marokańska Sałatka z kuskusem i ciecierzycą.

Instrukcje

1
Do miski wrzucić kuskus, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Zalać wystarczającą ilość gorącego wywaru, aby przykryć i przykryć miskę folią spożywczą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Resztę oleju rozgrzać w rondlu i gotować cebulę i marchewkę delikatnie przez 8 minut, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać czosnek i imbir i gotować przez 2 min więcej, a następnie mieszać w ras El hanout i harissa i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El HanoutRas El Hanout
HarissaHarissa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Wlać pomidory i bulion i wszystko dobrze wymieszać. Doprawiamy, dodajemy ciecierzycę i wszystko delikatnie dusimy przez 20 min, aż lekko zgęstnieje, a następnie wyciskamy cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Odkryć kuskus i puchnąć widelcem. Łyżka zupy do miski, na wierzch każdej kopiec kuskus, rozsypać kolendrą i podawać z dodatkową harissą dla tych, którzy chcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
HarissaHarissa
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn