Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marokański jagnięcina Tagine spróbować. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 49g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól i świeżo zmielony pieprz, obrane tłuste baranki bez kości, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Marokańska Jagnięcina Tagine, Marokańska Jagnięcina Tagine, oraz Marokański Klopsik Jagnięcy Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Brązowa jagnięcina. Wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę i czosnek do patelni; mieszać często na średnim ogniu, aż cebula zacznie kuleć, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj paprykę, kminek, kurkumę, cynamon, imbir, cayenne i kardamon; mieszać aż bardzo pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon
Cynamon
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Imbir
Kminek
4
Dodaj bulion, pomidory (w tym soki) i pastę pomidorową. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie miękka po przekłuciu, około 1 godziny. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Pomidor
Bulion
Jagnięcina
5
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
6
Na talerzach obiadowych lub dużym talerzu, kopiec kuskus i tworzą studnię w centrum. Łyżką szczelinową przełożyć jagnięcinę i warzywa na dobrze. Zmierz soki z patelni; jeśli mniej niż 3 szklanki, dodaj wodę, aby uzyskać tę ilość, wróć do patelni i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Kuskus
Woda
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
7
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
8
Wlać soki do miski i przekazać, aby dodać do smaku. Oliwki i kolendrę rozsypać na jagnięcinę; dekorować według uznania (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Oliwki
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
No-mess browning
10
Umieść mięso na patelni o grubym dnie od 5 do 6 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj 1/2 szklanki wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować energicznie na średnim ogniu, aż mięso będzie szare Na zewnątrz i sprawi, że soki i tłuszcz, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mięso
12
Odkryj patelnię, zwiększ ciepło do wysokiej temperatury i często mieszaj, aż większość cieczy wyparuje, 15 do 20 minut. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i często mieszać, aż soki mięsne karmelizowane i ciemnieje i mięso rumiane w wytopionym tłuszczu, o 5 minut dłużej. Jeśli kapanie i brązowy film na patelni zaczną się palić, zmniejsz ciepło do średniego.