Mapo Dofu (Tofu) z rampami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Mapo Dofu (Tofu) z rampami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 15g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, zielenina scallion, jedwabne tofu, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mapo Tofu (Mabo Dofu), Real Deal Mapo Dofu, oraz Easy Sichuan Mapo Tofu / Pikantne Tofu.
Instrukcje
Podgrzać połowę ziaren pieprzu syczuańskiego w dużym woku na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Przełożyć na moździerz i tłuczek. Funt, aż drobno zmielone i odstawić.
Dodaj pozostałe ziarna pieprzu syczuańskiego i olej roślinny do wok.
Podgrzać na średnim ogniu, aż lekko skwierczy, o 1 1/2 protokół. Podnieś ziarna pieprzu za pomocą skimmera z siatki drucianej i wyrzuć, pozostawiając olej na patelni.
Połącz skrobię kukurydzianą z zimną wodą w małej misce i wymieszaj widelcem do uzyskania jednorodności. Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu i dodać tofu. Gotować przez 1 minutę.
Drenaż w durszlaku, uważając, aby nie rozbić tofu.
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu aż do palenia.
Dodać wołowinę i gotować, ciągle mieszając przez 1 minutę.
Dodać białka rampy i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać imbir i gotować, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać pastę z fasoli chili, wino, sos sojowy i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować przez 30 sekund, aż zgęstnieje.
Dodaj tofu i ostrożnie złożyć, uważając, aby nie rozbić go za bardzo. Wymieszaj olej chili i połowę zieleni i gotuj na wolnym ogniu przez 30 sekund dłużej.
Przelać natychmiast do miski i posypać pozostałą zielenią ramp i tosty mielonego pieprzu Syczuańskiego.
Podawać natychmiast z białym ryżem.