Manti (Tureckie Ravioli z sosem jogurtowym)
Manti (Tureckie "Ravioli" z sosem jogurtowym) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka czosnku, masła, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj MANTI TURECKIE, Pierogi Tureckie Manti, oraz Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj sól, miętę i ravioli. Gotować przez 3 do 5 minut, aż ravioli unosi się na górze, a następnie odcedzić i ogrzać.
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać z papryką, i ogrzać jak ravioli są gotowania. Czosnek wymieszać z jogurtem.
Aby służyć, umieścić odsączone ravioli na półmisku lub poszczególnych talerzy. Łyżka jogurtu na wierzchu ravioli, a następnie Chochla masło paprykowe na wierzchu.