Manti (Tureckie Ravioli z sosem jogurtowym)

Manti (Tureckie Ravioli z sosem jogurtowym)
Manti (Tureckie "Ravioli" z sosem jogurtowym) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka czosnku, masła, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj MANTI TURECKIE, Pierogi Tureckie Manti, oraz Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj sól, miętę i ravioli. Gotować przez 3 do 5 minut, aż ravioli unosi się na górze, a następnie odcedzić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MiętaMięta
SólSól
3
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać z papryką, i ogrzać jak ravioli są gotowania. Czosnek wymieszać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
RavioliRavioli
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Aby służyć, umieścić odsączone ravioli na półmisku lub poszczególnych talerzy. Łyżka jogurtu na wierzchu ravioli, a następnie Chochla masło paprykowe na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
RavioliRavioli
MasłoMasło
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn