Manicotti z wołowiną i serem
Przepis wołowina i ser Manicotti mogą być wykonane w około 55 minut. Za 8,66 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2541 kalorii, 108g białka, oraz 47g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mozzarellę, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako drogie danie główne. 2906 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Manicotti z wołowiną i serem, Beef Manicotti, oraz Manicotti Nadziewane Wołowiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej ciężką średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, cebulę i mieloną wołowinę. Dopraw solą i pieprzem.
Smaż, aż mięso się zrumieni, a cebula będzie przezroczysta, około 5 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź.
Posmaruj 1 łyżeczkę oleju dużą blachą do pieczenia. Gotuj manicotti w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż lekko zmięknie, ale nadal będzie bardzo twarde do ugryzienia, około 4 do 6 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś manicotti z garnka na natłuszczoną blachę do pieczenia i ostudź.
W międzyczasie połącz ricottę, 1 1/2 do 2 szklanek sera mozzarella, 1/2 szklanki parmezanu i natkę pietruszki.
Dodaj czosnek, sól i pieprz do smaku i wymieszaj. Wymieszaj schłodzoną mieszankę mięsną z mieszanką serów.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj pozostałe 2 łyżeczki oleju szklanym naczyniem do pieczenia o wymiarach 13 na 9 na 2 cale. Łyżka 1 1/2 szklanki sosu marinara na dnie przygotowanego naczynia. Napełnij manicotti mieszanką serowo-mięsną. Ułóż nadziewany makaron w jednej warstwie w przygotowanym naczyniu i nałóż pozostały sos łyżką.
Posyp Pozostałe 1 1/2 szklanki sera mozzarella, a następnie pozostałe 1/2 szklanki parmezanu na nadziewanym makaronie. Kropkuj całe danie kawałkami masła.
Piecz manicotti bez przykrycia, aż się rozgrzeje, a sos zacznie bąbelkować po bokach naczynia, około 30 do 35 minut.
Odstaw manicotti na 5 minut i podawaj.