Mandu (pierogi Koreańskie)
Mandu (Koreańskie pierogi) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 25 i kosztuje 28 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kimchi, olej sezamowy, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Mandu (pierogi Koreańskie), Koreańskie pierogi i świeża sałatka z pikantnym, pikantnym i słodkim dressingiem (Bibim Mandu), oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi).
Instrukcje
Drobno posiekać kimchi i wycisnąć jak najwięcej płynu, jak to możliwe ręcznie. Wycisnąć wodę z tofu.Zwykle umieszczam tofu pod ciężkim przedmiotem, takim jak deska do krojenia, aby najpierw wycisnąć wodę, a następnie ścisnąć ręcznie. Ponadto, za pomocą gazę będzie wyciskanie łatwiejsze. Kiełki fasoli blanszujemy we wrzącej wodzie, odcedzamy, siekamy i wyciskamy wodę. Cebulę drobno posiekać i wycisnąć wodę. Cebulki drobno posiekać.Wyciśnięte składniki powinny być suche i kruche.
Połącz wszystkie składniki w dużej misce i dobrze wymieszać ręcznie.
Połącz wszystkie powyższe składniki i dobrze wymieszaj.
Podawać mandu z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Koreański w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.