Mandarynkowa Wołowina z szalotkami

Mandarynkowa Wołowina z szalotkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj mandarynkowej wołowiny z szalotkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Mieszanka mandarynki, imbiru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mandarynki można śledzić to danie główne z Tangerine Tea Cakes jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mandarynkowa Wołowina, Pikantna Mandarynkowa Wołowina, oraz Imbir i Scallions wołowina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Stek przebić widelcem kilka razy z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2
Usuń 2-calowy pasek skórki z mandarynki, podziel owoce na połowę i wyciśnij sok do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Dodaj skórkę, szalotki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, imbir, czosnek, płatki pieprzu i 1/4 szklanki wody do worka i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodaj mięso, zapieczętuj worek i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Rozgrzej brojlery z patelnią brojlerów na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Wyjąć stek z worka i zarezerwować marynatę. Osuszyć mięso i umieścić na rozgrzanej patelni brojlerów. Gotować, bez obracania, aż mięso będzie złociste i termometr włożony w najgrubszą część rejestruje 130 dla średnio rzadkich, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Pozostaw 5 do 10 minut przed krojeniem; zarezerwuj kapiele.
8
W międzyczasie marynatę zagotować w małym garnku na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z pomarańczowymi konfiturami i kapiącymi z mięsa. Pokroić mięso na ziarno i wierzchu z szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn