Mandarynkowa Wołowina z szalotkami

Mandarynkowa Wołowina z szalotkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj mandarynkowej wołowiny z szalotkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Mieszanka mandarynki, imbiru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mandarynki można śledzić to danie główne z Tangerine Tea Cakes jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mandarynkowa Wołowina, Pikantna Mandarynkowa Wołowina, oraz Imbir i Scallions wołowina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Stek przebić widelcem kilka razy z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Usuń 2-calowy pasek skórki z mandarynki, podziel owoce na połowę i wyciśnij sok do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Dodaj skórkę, szalotki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, imbir, czosnek, płatki pieprzu i 1/4 szklanki wody do worka i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Dodaj mięso, zapieczętuj worek i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Rozgrzej brojlery z patelnią brojlerów na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Wyjąć stek z worka i zarezerwować marynatę. Osuszyć mięso i umieścić na rozgrzanej patelni brojlerów. Gotować, bez obracania, aż mięso będzie złociste i termometr włożony w najgrubszą część rejestruje 130 dla średnio rzadkich, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Pozostaw 5 do 10 minut przed krojeniem; zarezerwuj kapiele.
8
W międzyczasie marynatę zagotować w małym garnku na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z pomarańczowymi konfiturami i kapiącymi z mięsa. Pokroić mięso na ziarno i wierzchu z szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn