Malinowo-pistacjowe ciasto lodowe z Pralinkami migdałowymi
Ciasto na lody malinowo-pistacjowe z Pralinkami migdałowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciasteczek amaretti, cukier, lody pistacjowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Pralinki Napoleon Z Nadzieniem Z Kremu Migdałowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali szklane naczynie na ciasto.
Wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło w średniej misce, aż równomiernie nawilżone. Nacisnąć mieszankę okruchów na dno i na górę przygotowanego naczynia.
Piec, aż skorupa będzie jędrna i chrupiąca w dotyku, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Blacha do pieczenia linii z folią; olej lekko. Wymieszać cukier w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu, aż cukier zacznie się topić, o 8 protokół. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż cukier zamienia się w głęboki złoty syrop, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół. Wymieszaj migdały. Natychmiast wlać pralinkę na wyłożoną folią blachę do pieczenia; rozprowadzić drewnianą łyżką.
Odstawić, aż pralinki jest chłodny i firmy, o 30 protokół.
Pralinkę pokroić na 1/2 cala.
Przenieś połowę pralinek do procesora; zmiel, aż powstanie proszek. Zachowaj pozostałe kawałki pralin do polewy.
1 kufel pistacjowych lodów rozłóż delikatnie i równomiernie w ostudzonej skórce (skórka jest krucha).
Posypać 1/4 szklanki proszku pralinki.
Równomiernie rozprowadzić malinowe gelato.
Posypać pozostały proszek pralinki. Pozostawiając 1 cal granicy malina gelato pokazano, rozłożyć pozostałe lody pistacjowe na wierzchu ciasta, mounding lekko w centrum.
Posypać zastrzeżone kawałki pralinki na górze. Zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie; przechowywać zamrożone.)
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej, około 5 minut.
Podawać ciasto z sosem malinowym, w razie potrzeby.
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach.