Malinowo-pistacjowe ciasto lodowe z Pralinkami migdałowymi

Malinowo-pistacjowe ciasto lodowe z Pralinkami migdałowymi
Ciasto na lody malinowo-pistacjowe z Pralinkami migdałowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciasteczek amaretti, cukier, lody pistacjowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Pralinki Napoleon Z Nadzieniem Z Kremu Migdałowego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali szklane naczynie na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło w średniej misce, aż równomiernie nawilżone. Nacisnąć mieszankę okruchów na dno i na górę przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec, aż skorupa będzie jędrna i chrupiąca w dotyku, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Blacha do pieczenia linii z folią; olej lekko. Wymieszać cukier w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu, aż cukier zacznie się topić, o 8 protokół. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż cukier zamienia się w głęboki złoty syrop, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół. Wymieszaj migdały. Natychmiast wlać pralinkę na wyłożoną folią blachę do pieczenia; rozprowadzić drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty SyropZłoty Syrop
MigdałyMigdały
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Odstawić, aż pralinki jest chłodny i firmy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
3
Pralinkę pokroić na 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
4
Przenieś połowę pralinek do procesora; zmiel, aż powstanie proszek. Zachowaj pozostałe kawałki pralin do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
5
1 kufel pistacjowych lodów rozłóż delikatnie i równomiernie w ostudzonej skórce (skórka jest krucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
6
Posypać 1/4 szklanki proszku pralinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
7
Równomiernie rozprowadzić malinowe gelato.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
GelatoGelato
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
Posypać pozostały proszek pralinki. Pozostawiając 1 cal granicy malina gelato pokazano, rozłożyć pozostałe lody pistacjowe na wierzchu ciasta, mounding lekko w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
MalinyMaliny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
9
Posypać zastrzeżone kawałki pralinki na górze. Zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie; przechowywać zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
10
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej, około 5 minut.
11
Podawać ciasto z sosem malinowym, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
12
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn