Malezyjskie indyjskie Curry przyprawione wołowina hamburgery może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, żółtka, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Malezyjski Przyprawiony Mostek Wołowy, Hamburgery Z Kurczakiem Przyprawione Po Indyjsku, oraz Hamburgery indyjskie Curry z chutney Mayo.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do średniej i lekko nasmaruj ruszty olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Skropić czerwoną paprykę, jalapeno i pokrojoną cebulę z oliwą z oliwek i doprawić solą, pieprzem, do smaku i curry. Grilluj warzywa na średnim ogniu, aż będą miały ślady grilla i zmiękną, około 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odkleić skórę czerwonej papryki. Cebulę i pieprz drobno posiekać i odstawić. Zarezerwuj jalapeno dla aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Papryka Czerwona
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Papryka Jalapeno
Cebula
Pieprz
Aioli
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
W małej patelni saute na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 Puchar curry, starty czosnek, starty imbir, kurkuma, kolendra, kminek, i garam masala, Jeśli za pomocą. Pozostawić przyprawy do tosty w oleju, aż pachnące i stają się nieco ciemniejsze w Kolorze, około 2 do 3 minut (jeśli ta mieszanina wydaje się sucha, nie krępuj się dodać trochę więcej oleju do patelni.) Pozostawić przyprawy do ostygnięcia lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Garam Masala
Kolendra
Oliwa Z Oliwek
Kurkuma
Czosnek
Imbir
Przyprawy
Kminek
Tosty
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
W średniej wielkości misce, użyj widelca lub pałeczki do połączenia wołowiny, mieszanki przypraw, grillowanej czerwonej papryki, czerwonej cebuli, zielonej cebuli, ketchupu, brązowego cukru i sosu sojowego. Doprawić solą i czarnym pieprzem, do smaku. Przykryć mieszaninę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę (marynowanie przez noc jest jeszcze lepiej, aby pomóc smaki poślubić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Brązowy Cukier
Papryka Czerwona
Cebula Czerwona
Sos Sojowy
Płatki Crispix, Rozdrobnione
Wołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Usuń mieszaninę hamburgera z lodówki i podziel ją na 4 równe ćwiartki.
7
Paszteciki posmarować oliwą z oliwek, obie strony doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć na grillu. Gotować paszteciki do średnio rzadkiej lub średniej doneness, około 3 minut z pierwszej strony, a następnie 4 do 5 minut z drugiej strony. Upewnij się, że obracasz paszteciki raz z każdej strony, aby uzyskać ładne znaki crosshatch. Po ugotowaniu przenieś paszteciki na talerz i przykryj je folią aluminiową. Pozwól im odpocząć przez co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Kasztany Wodne, Julienne
8
Połączyć majonez, mięta, zielona cebula, grillowane jalapeno, czosnek, curry w proszku, kminek, Skórka z limonki i sok w maszynce. Impuls, aż mieszanina jest dobrze zintegrowany, ale nadal są kawałki zielonej cebuli i jalapeno pozostałych. Przecier doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Curry W Proszku
Zielona Cebula
Majonez
Skórka Z Limonki
Papryka Jalapeno
Czosnek
Kminek
Sok
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
9
W małej misce, wrzucić razem smażoną cebulę z garam masala, aż będą równomiernie posypane przyprawą. Odstawić.
Podczas spoczynku hamburgery, połówki Brioche rolki, i umieścić je, wyciąć stronę w dół, na ruszcie do grilla. Tosty, aż będą jasnobrązowe, około 10 sekund. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brioche
Rolka
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
11
Aby służyć, obficie rozprowadzić 1 łyżkę aioli na każdej stronie bułek. Wciśnij 4 do 5 plastrów ogórka do majonezu Na spodzie rolki. Top ogórki z garścią sałaty dziecko, następnie burger patty, i wreszcie, około 1/4 szklanki mieszanki smażonej cebuli. Przykryć wierzchem bułki i od razu podawać z sałatką i grillowanymi frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki Ze Słodkich Ziemniaków
Kotlety Burger
Majonez
Ogórek
Sałata
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Aioli
Cebula
Rolka
12
Do dużej miski dodaj żółtko, sól, suchą musztardę i cukier.
Trzepaczka ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
14
Wlać sok z cytryny i ocet i jeszcze raz ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
15
Podczas ciągłego ubijania, bardzo powoli mżawka w oleju rzepakowym. Utrzymuj skroplenie, aż mieszanina zemulguje się i cała filiżanka oleju zostanie włączona do mieszaniny jaj. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni.