Makaron Ze Słodkich Ziemniaków (Japchae)

Makaron Ze Słodkich Ziemniaków (Japchae)
Makaron z słodkich ziemniaków (Japchae) może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 387 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten bezmleczny przepis służy 5 i kosztuje $2.29 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz marchew, makaron ze słodkich ziemniaków, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami, Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach), oraz Japchae (Koreański Makaron Szklany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Makaron ze słodkich ziemniaków gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 4 do 5 minut. Natychmiast odcedzić i dokładnie spłukać pod zimną wodą. Pamiętaj, aby nie rozgotować makaronu, bo stracą swoją żującą konsystencję. Jeśli chcesz, pokrój makaron nożyczkami na długości od 6 do 7 cali dla łatwiejszego jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
GarnekGarnek
2
Szpinak blanszujemy we wrzącej wodzie. Spłucz natychmiast pod zimną wodą, wyciśnij wodę z liści i uformuj w kulkę, a następnie przeciąć kulkę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
3
Połączyć szpinak, połowę czosnku, 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Odstawić do niech smaki namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj wołowinę, pozostały czosnek, 1 łyżeczkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Smażyć, aż wołowina jest gotowana, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
WołowinaWołowina
6
Dodaj cebulę, grzyby, i marchew i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
CebulaCebula
7
Dodać zieloną cebulę i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
8
Zdjąć z ognia.
9
W dużej misce, dokładnie połączyć makaron, mieszanka wołowiny, szpinak, pozostałe 1/4 szklanki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
CukierCukier
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Podawać na ciepło, posypane sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
11
From Quick & Easy Korean Cooking by Cecilia Hae-Jin Lee. Copyright © 2009 by Cecilia Hae-Jin Lee. Copyright © 2009 by Julie Toy. Wydane przez Kronika Książki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn