Makaron Ze Szpinakiem I Ciecierzycą

Makaron Ze Szpinakiem I Ciecierzycą
Makaron ze Szpinakiem i Ciecierzycą może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 25 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką czosnek, pomidory, fasolkę garbanzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91%, to danie jest wspaniałe. Podobne przepisy to Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą, Makaron kręcony ze szpinakiem i ciecierzycą oraz Dzisiejszy obiad: Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i boczkiem.

Instrukcje

1
Zagotuj w dużym garnku wodę z 2 łyżeczkami soli morskiej. Gotuj linguine do wrzenia, aż będzie miękkie, ale twarde w dotyku, około 11 minut; odcedzić, zachowując 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki świeżo Startego Sera Pecorino-Romano Lub Do Smaku1/4 Szklanki świeżo Startego Sera Pecorino-Romano Lub Do Smaku
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/2 łyżeczki Płatków Czerwonej Papryki Lub Więcej Do Smaku (opcjonalnie)1/2 łyżeczki Płatków Czerwonej Papryki Lub Więcej Do Smaku (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Soli Morskiej, Podzielona1 łyżka Soli Morskiej, Podzielona
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj czosnek na gorącym oleju, aż zacznie pachnieć, około 1 minuty. Zwiększ ogień do średnio-wysokiego i dodaj szpinak, pomidory i fasolę garbanzo; gotuj i mieszaj, aż szpinak zacznie więdnąć, jeszcze 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dopraw mieszankę szpinakową pozostałą łyżeczką soli morskiej, majerankiem, czarnym pieprzem i płatkami czerwonej papryki. Zmniejsz ogień do niskiego. Wymieszaj odsączone linguine z mieszanką szpinakową, aby równomiernie je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
MajeranekMajeranek
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Dodaj dodatkową oliwę z oliwek lub zarezerwowaną wodę z makaronu, aby uzyskać preferowany poziom wilgoci w naczyniu. Posyp serem Pecorino-Romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn