Makaron z serem V
Makaron z serem V może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 428 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, makaron, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 151 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartowe danie zapiekane.
Umieścić bułkę tartą w małej misce i dobrze wymieszać z roztopionym masłem; odstawić.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić, a następnie umieścić w przygotowanym naczyniu żaroodpornym.
Podczas gotowania makaronu, roztopić 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w mielonej cebuli i gotować, aż cebula zmięknie i zamienia półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wymieszać z mąką, pieprzem, solą i suchą musztardą, aż się włączy, a następnie wlać mleko i doprowadzić do duszenia. Dusić, stale mieszając, aż mleko zgęstnieje, o 10 protokół. Zdjąć mleko z ognia i wymieszać z serem Cheddar, aż się rozpuści.
Makaron polać sosem serowym, następnie równomiernie posypać masłem bułką tartą.
Piec, aż wierzch będzie złoty i bąbelkowy, o 20 protokół.