Makaron z serem
Makaron z serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Jeśli masz chleb, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Boston Market Macaroni and Cheese-zapomnij o rzeczach w niebieskim pudełku, poświęć kilka minut i podaj smaczny domowy makaron z serem, oraz Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera.
Instrukcje
Gotować makaron w około 2 kwarty wrzącej wody tylko do miękkości do ugryzienia, 6 do 8 protokół.
Tymczasem, rozdrzeć chleb na kawałki 1/2 cala. W maszynce lub blenderze połączyć chleb, parmezan i 1/4 łyżeczki papryki; wirować, aż mieszanina będzie gruba okruchy.
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, często mieszać cebulę i 2 łyżki wody, aż cebula kuleje i zaczyna brązowieć, o 4 protokół. Wymieszać z mąką i pozostałą 1/2 łyżeczki papryki.
Wyjmij mieszankę cebuli z ognia i zmiksuj w mleku i bulionie, aż będzie gładka, a następnie mieszaj na dużym ogniu, aż sos się zagotuje, o 5 minutach.
Ponownie zdjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się rozpuści.
Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku.
Dodać makaron do sosu serowego i wymieszać, a następnie wlać do płytkiej zapiekanki 2-do 2 1/2-quart.
Posypać przyprawioną bułką tartą.
Piec w piekarniku 450, aż okruchy są rumiane, 3 do 4 protokół.